John Cleese och Fredrik Skavlan – what a pair!

Nej, Fredrik Skavlan är inte sexistisk. Så långt är det orättvist att sträcka sig. För att vara det krävs en slags agenda – ett utstuderat förminskande och förkönande. En medveten handling vilken jag tror att Nordens största TV-stjärna inte är mäktig i direktsändning. I stället är han grabbig och kanske rent av lite enfaldig. Överrumplad över sina kvinnliga gästers prestationer som vore de förskolebarn som just läst sig periodiska systemet utantill. ”Men vad duktigt! Och du som bara är…..kvinna!”. Det är en logementsstämning i Skavlans program som kliar som Rockwool under huden – otidsenlig och emellanåt förnedrande. Det blev smärtsamt tydligt i gårkvällens program då en ärkeknöl som John Cleese gjorde entré. En bitter gammal surkuk som oemotsagd – trots att han omgavs av åtminstone två av landets starkaste kvinnor Birgitta Stenberg och Robyn, som kanske av ren artighet inte opponerade sig – tilläts avslöja en häpnadsväckande chauvinism. När han lyckades skryta med det faktum att han gjort till åtlöje sin f.d fru genom att påtala att de serverades ”mullvadsägg” på en middag fick jag en bitter smak i munnen. I stället för att hugga på bytet skrattade Skavlan som vore John och Fredrik två fjuniga grabbar med håliga tubsockor i baksätet på en 242:a delandes en mellanöl och en kebabpizza. Pinsamt. Bring in Daniel Sjölin nästa säsong.

Också Gotiska Klubben är inne på min linje.

Annonser

2 svar to “John Cleese och Fredrik Skavlan – what a pair!”

  1. Åh, vad du satte ord på det jag tänkte när jag såg Skavlan igår. ”Jag har träffat en trettio år yngre kvinna som är det mest levande jag någonsin mött. Och nu sitter jag här och hånar min exfru på bästa sändningstid.”
    ”Mest levande”. My ass.

  2. […] Babblar pengar, morsor och gnäller i största allmänhet. Bitter – men med ett relativt glatt tonfall. Påtänd, packad eller stressad? Ibland blir han bara en tönt. En tönt från England.  Tror att Cleese problem som konstnär är att han är för snål. Likväl en av Gotiska Klubbens forna idoler. Skavlan håller färgen. Skickligt. Jmf Jocke Sjökvist […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: