Bra att Sverige åkte ut

Jag tycker givetvis synd om Anna Bergendahl. Jag ville verkligen att hon skulle gå vidare. Inte minst för hennes egen skull. Vill nu krama om tjejen och bedyra att ingen klandrar henne.

Men vad Sverige beträffar så behövde vi sparken i röven. Vi har levt i tron att vi är en schlagerstormakt i många år utan att ha täckning för det. Som en gammal blind, döv och inkontinent stövartik i en hundgård. Att vi släppts fram när skålarna fyllts handlar bara om respekt för gamla meriter. Ingenting om styrka och kapacitet.

Men nu kan vi göra om och välja nytt.

Till exempel måste reglerna göras om.

Bort med andra chansen. (Jag har aldrig fattat den – varför ska vi tvingas välja mellan åtta låtar som vi redan röstat bort?)
Förändra sedan uttagningsförfarandet i grunden. Konsekvenserna av att svensken ensam och lördagsfryntlig tillåts Gin & Tonic-rösta med ena handen i chipsskålen och den andra på fjärrkontrollen börjar bli för stora. In med en expertjury som plockar en tävlande från varje deltävling. Folket väljer den andra. I finalen bjuds en internationell jury in vars röst likställs med folkets och den svenska juryns.

Dessa regeländringar är en hygienfaktor. Det måste göras något.

Sedan kan man leka med formatet om man vill. Bara för att det är roligt.
Varför inte dela upp tävlingarna genrevis så att vi slipper stå med fyra ballader i finalen?
Eller låta första, andra och tredje tävlingen vara låttävling, som det en gång var tänkt? I den fjärde tävlingen väljer man sedan artist, dvs åtta artister sjunger samma låt.
Eller baka ihop Idol, Talang, Dansbandskampen och Jakten på Julia och skicka iväg nåt så galet att Europa av bara chocken släpper in oss igen.
Men vad vet jag. Det är Christers jobb. Jag vill inte ha det.

Annonser

Ett svar to “Bra att Sverige åkte ut”

  1. Amen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: