Jag skrämmer skiten ur mig

Jag har svårt för människor som med ett stramt drag i mungipan liksom stönar om man står för nära dem i bankomatkön eller råkar sätta sig bredvid dem på bussen. De gör ofta en liten indiskret affär av mitt intrång i den heliga men osynliga sfär som omger dem genom att strama till draget ytterligare, kasta en kall blick i min riktning och liksom maka på sig lite för att undkomma mig. Jag gillar dem inte. De sprider kyla och oglädje.

För länge sedan besökte jag ett av stadens köptempel med elektronisk utrustning för underhållning. I lokalen fanns en kamera som spelade in filmsnuttar av besökarna och slumpvis spelade upp dem på en 50”-skärm. Jag passerade denna visningshörna just i det ögonblick jag själv lyste upp skärmen med min gestalt.

Man brukar i TV-sammanhang säga att ngn ”går genom rutan” när man positivt vill lämna omdömet att en TV-personlighet berör på ett eller annat sätt. Jag får nog säga att jag anser mig ”gå genom rutan”.

Dock inte alls på ett positivt sätt. Stramare och kallare gestalt har jag sällan skådat. Kylan lämnade nästan kondens på glaset. Hade jag inte känt igen mig själv på bilderna hade jag med en rysning sett mig över axeln och hoppats att denna seriemördare inte befanns vara bakom mig.

Strama drag är bara förnamnet. Mitt anlete förefölls snarare vara en dödsmask och jag skulle inte vilja möta mig själv i en mörk gränd. Inser plötsligt varför jag ibland har en märklig effekt på folk som möter mig. De liksom rycker till och för instinktivt händerna till ansiktet som för att skydda sig. De tror antagligen att de möter hin håle…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: